Illegaal feest in bedrijfspand beëindigd. Geen boetes

02/11

Foto: Politie Almere

Almere – Zaterdagavond 31 oktober is er op de Markerkant een illegaal feest in een bedrijfspand beëindigd. Rond 23.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er veel mensen het pand in liepen en dat er een feest gaande zou zijn.

Agenten gingen samen met BOA’s van de gemeente poolshoogte nemen en constateerden dat er rond de 150 personen in het pand aanwezig waren. Bij het zien van de politie probeerde iedereen tegelijkertijd het pand uit te komen en kwam de menigte binnen in verdrukking. Eenmaal buiten zette iedereen het op een rennen. Wat over bleef was een leeg pand met veel lachgasflessen en gebruikte ballonnen, maar ook achtergebleven flessen alcohol.

Er zijn geen coronaboetes uitgedeeld, mede ook omdat er voorkomen moest worden dat er mensen gewond zouden raken door verdrukking in de menigte. Wel is de zaak in onderzoek en zal er tegen de eigenaar van het pand een bestuurlijke maatregel worden getroffen.