Verdachte aangehouden na woninginbraak, tweede verdachte gezocht

Almere – Naar aanleiding van een woninginbraak aan de Giek in Almere werden op maandag 20 april rond 3.00 uur twee verdachten aangetroffen ter hoogte van het Clauspad in Almere. Een van de verdachten kon ter plekke worden aangehouden. De andere verdachte ging er vandoor, waarna een zoekactie werd gehouden om deze te vinden.

In de vroege ochtend van maandag 20 april werd een melding gedaan van een woninginbraak. Tijdens een eerdere melding van een poging inbraak was er een signalement opgegeven dat overeen kwam met de verdachten die de politie aantreft.

Aanhouding
Een van deze verdachten werd direct aangehouden, de ander sloeg af richting de Hoge Ring. Uiteindelijk is de verdachte gevlucht richting de begraafplaats. In deze omgeving is er naar de verdachte gezocht met honden en een politiehelikopter.

Signalement
Jonge man
20-23 jaar oud
Licht getinte huidskleur
Zwart langer krullend haar
Zwarte kleding
Vlassig snorretje

Heeft u meer informatie over deze woninginbraak?

Bijvoorbeeld omdat u iemand gezien heeft rond het tijdstip in de omgeving van de inbraak, of omdat u iets gehoord heeft? Of woont u in de buurt een heeft u beveiligingscamera’s aan uw huis waar wellicht iets op is vastgelegd in de nacht van 20 april? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.