Steun 16-jarige Thijmen

09/02

Foto: ingestuurd

Wij van 112Nieuwsgroep steunen landelijk Dream4kids, maar wij krijgen wel eens verzoeken om aandacht te geven aan een bepaald ander goed doel, waaronder de vraag van Thijmen.

Thijmen is een super vrolijke jongen van net 16 jaar uit Almere. Hij heeft een zéér complexe spierziekte, waardoor hij spierspanningen heeft, wat ook spastisch wordt genoemd. In zijn romp heeft hij helaas geen spierkracht, waardoor hij, vaak zelfs met pijn, in een rolstoel zit. Ondanks deze problemen is hij bijna altijd vrolijk en mentaal gewoon een doodnormale jongen van 16 jaar.

Thijmen heeft al 7 operaties ondergaan om het voor hem zo dragelijk mogelijk te houden. Al deze operaties zijn niet makkelijk voor hem, waardoor besloten is dat hij ook zelf mag kiezen of er een volgende keer geopereerd zal gaan worden. Het pijn wat ermee gemoeid gaat vind hij het ergste.

Thijmen is zoals gezegd mentaal een gewone jongen van 16 jaar met wensen en dromen. Hij kan maar één hand gebruiken, waardoor het moeilijk is om met verschillende zaken om te gaan, waaronder een computer. Er is een mogelijkheid voor Thijmen om te ontwikkelen en te doen wat voor zijn leeftijdsgenoten een normale bezigheid is. Er is een computer die met zijn stem bestuurd kan worden, helaas wordt deze tegenwoordig niet meer vergoed.

De computer kost € 7250,- en helaas kunnen zijn ouders dit niet zo betalen. De lening die afgesloten kan worden door hen dekt helaas de kosten niet en daarom is er een crowdfunding gestart om Thijmen te helpen aan deze computer.

Wilt u Thijmen ook een hart onder de riem steken en hem een stapje helpen om een “doodnormale” jongen te kunnen zijn, geef dan wat u kan missen door op onderstaande regel te klikken.

Klik hier om te doneren aan Thijmen

Namens Thijmen en zijn familie danken wij u voor uw bijdrage