Jongeren aangehouden voor vernieling bushalte

Almere – In de nacht van zaterdag 9 juli op zondag 10 juli kreeg de politie de melding dat de ruit van een Abri werd vernield op het Baltimoreplein.

 

In de melding van rond 01.20 uur werd een uitvoerig signalement van de twee betrokken verdachten verspreid. Gewaarschuwde agenten zien hen kort daarna lopen in de Runmolenstraat. Een getuige bevestigde dat zij de ruit van de bushalte hadden vernield.

Beide jongeren, van 14 en 15 jaar oud uit Almere en Zwolle, werden gearresteerd en ingesloten. Hun ouders werden in kennis gesteld. Naast een proces-verbaal worden zij door Connexxion aansprakelijk gesteld voor de schade aan de Abri.

Tweede incident in onderzoek

Een andere incident rond de vervoersmaatschappij van Connexxion is nog in onderzoek. Dit incident vond plaats op zaterdagavond 9 juli rond 21.45 uur toen bij busstation Oostvaarders aan het Insulindeplein een trap werd gegeven tegen de bus. Dit gebeurde vermoedelijk omdat de verdachte te laat was en voor een gesloten deur stond. Na zijn daad rende de verdachte weg in onbekende richting.
Van de verdachte is het navolgende signalement bekend :

  • blanke jongen, ongeveer 16 jaar, gekleed in een blauwe spijkerbroek en blauwe pet.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.