blogname

112
almerenieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Alerte buren


Op dinsdag 30 januari kreeg de politie Almere een melding om te gaan kijken bij een mevrouw op leeftijd. Een bezorgde buurvrouw had naar de politie gebeld omdat ze de hele tijd getik hoorde, wat steeds minder hard werd.
Deze buurvrouw had al aangebeld en de dame proberen te bellen, maar zonder succes.

Uit eerdere meldingen bij de politie bleek dat er op dit adres een dame op leeftijd woonde en dat zij ziek was. Ook was de politie in het verleden vaker bij mevrouw geweest omdat ze nog wel eens uit haar bed viel.

Aangekomen bij de woning zag de politie een sleutelkastje aan de gevel hangen, zoals vaker voorkomt bij mensen op leeftijd, zodat de thuiszorg middels een code de sleutel van een woning kan pakken.
Helaas was er geen enkele thuiszorgafdeling die de code aan de politie kon geven. Dus moesten zij een andere oplossing bedenken.

De deur opentrappen lukte niet, wachten op een sleutelboer duurde te lang, dan maar een ruit eruit.
Net op dat moment kwam de buurman aanlopen en stelde aan de politie voor om het kastje met zijn slijptol door te zagen en binnen een paar tellen was het kastje open.

De politie trad de woning binnen en liepen naar de achterzijde van het huis. Daar stond de dame met een boos gezicht bij haar wasmachine. Ze bleek al de hele tijd bezig te zijn geweest om haar wasmachine open te krijgen. Daar kwam dat getik vandaan.
De vrouw is overgedragen aan haar eigen zorgkader.Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws